Saimaannorppa

Kohteesta Rajupusuwiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Pesäluoto.jpg

Saimaannorppia asustaa myös Sulkavan vesistöissä ja mm. Pihlajaveden reunoilla, Kaipolanlahdella. Nämä kuvat on otettu kevättalvella 2009, jolloin oli erittäin vähäluminen talvi. Tämän luodon ympärille oli kuitenkin kasautunut sen verran lunta, että pesä siihen oli rakentunut. Kuva on otettu maaliskuussa ja luoto on jätetty rauhaan, emme halunneet häiritä mahdollista pesimistä.Tämän sivun paikkatieto ei ole kyseisten kuvien ottamispaikalla, paikkatietopiste on laitettu alueelle, jossa olemme nähneet kesällä norpan useaan kertaan. Kamera ei ole vaan ennättänyt mukaan.

Hengitysreikä.jpg

Norpan hengitys on sulattanut tässä vaiheessa talvea lumeen jo ison reiän.Norpan sulanut pesä.jpg

Nämä seuraavat kuvat on otettu viimeisillä hiihtokeleillä huhtikuussa. Metsähallituksen norppatutkijan Tero Sipilän kommentti kuvista oli, että tässä kyseessä on ilmeisesti ollut aikuisen makuupesä. Kovasti kaivattuja poikasia ei ilmeisesti ole tähän pesään syntynyt.

Norpan pesä lähempää.jpg


Pesä lähempää kuvattuna. Jää on sulanut norpan makaillessa kuopalle. Aukko on sulanut kevään auringossa suuremmaksi ja tietenkin lumikasa pesän päältä on sulanut pois.


Tämä artikkeli kaipaa lisää tekstiä, kuvia ja muuta mediaa sekä asioiden tarkentamista. Auta laajentamaan artikkelia.