Pisamalahden linnavuoren luolat

Kohteesta Rajupusuwiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Nimineuvos Hämäläisen karttakuva onkaloista. Kuva Olli Vihavainen
 

Sulkavalla sijaitsevan Pisamalahden linnavuoren juurella on luolamaisia onkaloita, joita Nimineuvos Hämäläinen on tutkinut ja laatinut niistä tarkan kartan. Kartassa on selventäviä tekstejä, joista ei kokonaisuudessaan kuvasta saa selvää. Jos jollakin on kartasta parempi kuva tai alkuperäinen kartta omistuksessa, toivomme että täydennätte sivuja tai otatte yhteyttä esim. Anu Liljeströmiin.

Luolille pääsee hankalakulkuista polkua myöten. Luolista menee myös vedenalainen tunneli Saimaaseen.


Kartan tekstit:

Onkalolöytöjä Sulkavalla

Satunnaisen uteliaisuuden kautta paljastui viime kesänä Sulkavan ns. turkisnahkain markkinatorin tienoilla Linnavuoren eli vuorilinnan juurella noin miehen korkuinen umpiluola-ontelo, johon johtaa vain pieni kolo, mistä tuskin pujottautumalla ryömimällä pääsee sisään. Vielä lisäksi on vuoren sisällä lampi, johon mahtuu vaikka tavallinen savolainen nuottavenhe. Nyt joulukuun alkupäivinä nimineuvos Hämäläisen kehoituksesta on maanvilj. Antti Hämäläinen Ylä??? ja tiemestari Y. Tolonen olleet ryömien tutkimassa vuoren onkaloa noin 4 tunnin ???. Onkalosta löydettiin pari tu??? tulisijoineen ja käytäviä n. ?? ja eläinten luita. ” Tämä ???? esi-isiemme savo??? yhteiskuntajärjestyksen nk esikunnan keskusten suojapaikkana salassa vi????, arvelee asiasta nimineuvos Hämäläinen. Hän on piirtänyt onkalosta kartan, joka ????


Myös nykypäivän tutkimusmatkailija, joka uskaltaa seikkailla luolastossa, voisi tuottaa omat näkemyksensä ja kokemuksensa tänne wikiin.