Mikke-Pekan seikkailu Sulkavalla

Kohteesta Rajupusuwiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Mikke-Pekka on 22-vuotias heppu, joka asuu kolmoskehän sisäpuolella. Hänellä on kerrostalossa poikamiesboksi. Mikke-Pekka on ammatiltaan tietokoneinsinööri, hän tietää kaiken tietokoneista. Luonteeltaan Mikke-Pekka on vähän nörtti, mutta ihan vähän vain. Nyt kun hän on 22-vuotias hän on asettanut itselleen uudenlaisen haasteen: hän haluaa todistaa itselleen olevansa kunnon mies! Hän on myös rakastunut erääseen tyttöön, jolle haluaa näyttää miehiset taitonsa!
Mikke-Pekka on kuullut soutupitäjästä nimeltä Sulkava, ja ajattelee sen olevan täydellinen paikka oppia aikuisuudesta ja miehisyydestä. Näin alkaa huikea seikkailu...
Saavuttuaan Sulkavalle, hän huomaa, että Sulkava on kaunis pieni kylä, Suomen kaunein soutupitäjä. Hän aloittaa matkansa, ja tutustuu luontoon ympärillään. Hänelle tapahtuu matkalla kömmähdyksiä, jotka opettavat hänelle monia asioita. Yksi saavutus Mikke-Pekalle on soutaminen, ja hän aloittaa soutumatkansa
Mikke-Pekka ihmettelee
tarmoa täynnä.. Hän ajattelee soutamisen olevan helppoa, ja nopeasti ohi. Ja niin matka alkaa! Mikke-Pekka huomaa jo muutaman kilometrin jälkeen olevansa väsynyt, mutta onneksi kauniit maisemat saavat hänet jatkamaan. Mikke-Pekka näkee Linnavuorenkin! Kun hän pääsee taukopaikalle hän on iloinen siitä, kuinka hyvin on pysynyt reitillä. Ensimmäinen vastoinkäyminen tapahtuu Varvirannalla, missä Mikke-Pekka huomaa unohtaneensa yöpymiskamppeensa. Ei hätää, teltta pelastaa Mikke-Pekan! Hän laittaa teltan pystyyn ja käy nukkumaan. Seuraavana päivänä matka jatkuu... Puolivälissä Mikke-Pekka huomaa, ettei hänen puhelimessaan ole enää kenttää. "Voi ei!":hän huudahtaa. Väliaika-asemalla Mikke-Pekan vatsa kurnii, nälkä on jo kova. Mikke-Pekalla ei ole evästä mukana. Oi voi! Mitä hän nyt tekee? Hän pääsee huoltopaikalle ja hän huokaisee: "huh väliaika-asema."

Ja niin alkaa matkan viimeinen koitos. Hän pääsee vihdoin maalille, ja on todella iloinen! Matka oli raskas, mutta hän todisti olevansa mies! Nyt hän voi onnellisin mielin palata takaisin rakkaansa luokse.Mitä Mikke-Pekalle muilla reiteillä tapahtuu?

Mitä muita vastoinkäymisiä hänelle tapahtuukaan?

Mitä taitoja Mikke-Pekka oppii reissuillaan?
Mikke-Pekka telttailee
Mikke-Pekka soutaa