Ero sivun ”Sulkavan Suursoutupatsas” versioiden välillä

Kohteesta Rajupusuwiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
p
 
(5 välissä olevaa versiota 2 käyttäjän tekeminä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
+
[[Image:Soutupatsas aatu 1.jpg|right]]
  
<br>
+
Sulkavalla on järjestetty vuodesta 1968 soutukilpailuja.&nbsp; Kisojen kunniaksi kivitaiteilija Heikki Räsänen veisti Olavi Uusitalon suunitteleman patsaan joka paljastettiin 4. heinäkuuta vuonna 2007.
  
Sulkavalla on järjestetty vuodesta 1968 soutukilpailuja.&nbsp; Kisojen kunniaksi kivitaiteilija Heikki Räsänen veisti patsaan joka paljastettiin 4. heinäkuuta vuonna 2007.  
+
Patsaan materiaali on sulkavalaista Amadeus-kiveä. Patsaan paljastustilaisuudessa oli Itä-Suomen läänin maaherra Pirjo Ala-Kapee ja Sulkavan soutukisojen ideoija [[Kauko Miettinen|Kauko Miettinen]]. Tilaisuudessa nähtiin myös kaikkiin soutukisoihin ensimmäisestä kisasta alkaen osallistuneet viisi kilpasoutajaa.  
  
Patsaan materiaali on sulkavalaista Amadeus-kiveä. Patsaan paljastustilaisuudessa oli Itä-Suomen läänin maaherra Pirjo Ala-Kapee ja Sulkavan soutukisojen ideoija Kauko Miettinen. Tilaisuudessa nähtiin myös kaikkiin soutukisoihin ensimmäisestä kisasta alkaen osallistuneet viisi kilpasoutajaa.
+
<br>
  
<br>
+
Patsas sijaitsee Sulkavan kirkonkylän keskustassa, aivan Virastotalon edessä, S-Marketin sekä K-Marketin välissä. Patsas ei ole kovin suurikokoinen, ja se seisoo kivialustalla. Se on muodoltaan neliskanttinen. Patsas esittää soutajaa, sen ruuhta, sekä patsaan vasemmassa yläkulmassa sijaitsee metallinen nimikyltti, jossa lukee korein kirjaimin ''[[Sulkavan suursoudut|Sulkavan Suursoudut]].''
  
Patsas sijaitsee Sulkavan kirkonkylän keskustassa, aivan Virastotalon edessä, S-Marketin sekä K-Marketin välissä. Patsas ei ole kovin suurikokoinen, ja se seisoo kivialustalla. Se on muodoltaan neliskanttinen. Patsas esittää soutajaa, sen ruuhta, sekä patsaan vasemmassa yläkulmassa sijaitsee metallinen nimikyltti, jossa lukee korein kirjaimin ''Sulkavan Suursoudut. ''
+
[[Image:Patsaan nimikyltti aatu 2.jpg|left]]
 +
 
 +
[[Category:Kulttuuri]][[Category:Muistomerkit_ja_patsaat]][[Category:Seurat_ja_yhdistykset]][[Category:Sulkava]][[Category:Suomi]]

Nykyinen versio 29. kesäkuuta 2011 kello 21.26

Soutupatsas aatu 1.jpg

Sulkavalla on järjestetty vuodesta 1968 soutukilpailuja.  Kisojen kunniaksi kivitaiteilija Heikki Räsänen veisti Olavi Uusitalon suunitteleman patsaan joka paljastettiin 4. heinäkuuta vuonna 2007.

Patsaan materiaali on sulkavalaista Amadeus-kiveä. Patsaan paljastustilaisuudessa oli Itä-Suomen läänin maaherra Pirjo Ala-Kapee ja Sulkavan soutukisojen ideoija Kauko Miettinen. Tilaisuudessa nähtiin myös kaikkiin soutukisoihin ensimmäisestä kisasta alkaen osallistuneet viisi kilpasoutajaa.


Patsas sijaitsee Sulkavan kirkonkylän keskustassa, aivan Virastotalon edessä, S-Marketin sekä K-Marketin välissä. Patsas ei ole kovin suurikokoinen, ja se seisoo kivialustalla. Se on muodoltaan neliskanttinen. Patsas esittää soutajaa, sen ruuhta, sekä patsaan vasemmassa yläkulmassa sijaitsee metallinen nimikyltti, jossa lukee korein kirjaimin Sulkavan Suursoudut.

Patsaan nimikyltti aatu 2.jpg