Retki tutkimusalus Muikulle

Kohteesta Rajupusuwiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Sulkavan seiskaluokan tuottamat valmiit sivut

Seiskojen tutkimusmatka Muikulla

Navigointi Muikulla

Tuohiselän vesistön tutkimukset 22.9.2010 Muikku-laivalla - sivu on likitetty paikkatieto-ohjelmasta Tuohiselälle.

Alanteen vesistön tutkimukset 22.10.2010 - Sivu on linkitetty paikkatiedoksi Alanteelle

Retken kokemukset kootusti

Oppilaskyselyn tulokset Muikulta


Seiskojen tuottamaa tietoa Muikku-retkeltä - työskentelypaperit

Näytteiden otto Tuohiselältä

Tuohiselän vesinäytteiden tutkimukset

Tuohiselän pintaveden tutkimukset

Pohjasedimenttinäytteen otto Alanteelta

Alanteen näytteiden tutkimukset

Navigointi Muikulla

Seiskojen tutkimusmatka Muikulla


Retkitiedote 22.9.2010

Keskiviikkona 22.9.2010 kaikille syksyisestä Saimaasta kiinnostuneille avoin ja maksuton retki (max 45 hlö) Saimaan tutkimusalus Muikulla. Lähtö klo 15 Sulkavan satamasta ja saapuminen Savonlinnaan noin klo 18. Muikku-laivan käyttö on mahdollista Itä-Suomen yliopiston Savonlinnn OKL:n ja Normaalikoulun avustuksella, he ovat saaneet Elma, Eino ja Veikko Jumppasen säätiöltä apurahan, joka kattaa suuren osan kustannuksista. Teemme hankkeessa heidän kanssaan yhteistyötä. Muikulla välillä Savonlinna-Pihlajalahti on siis Norssin oppilaita Savonlinnasta ja opettajaopiskelijoita. Pihlajalahdesta kyytiin nousee Sulkavan seiskat ja heidän kanssaan saavutaan noin klo 15 Sulkavalle. Paluukuljetukseen on muulla yleisöllä mahdollisuus lähteä nauttimaan Saimaasta.


Seiskaluokkalaisten  Muikkuretken tiedote  löytyy täältä

Tutkimukset Muikulla -Oppilasryhmien työskentelypaperi laivalla täytettäväksi.


Ohjelmassa iltapäivän matkalla mm:

• Hankeinfoa kulttuuri- ja luontotiedon keräämisestä ja tallentamisesta

• Yritysten paikkatietopisteet palvelussa

• Mahdollisuus testata hankkeessa kehitettyä paikkatietoteknologiaa

• Mahdollisuus valo- ja videokuvata luontoa, liittää tuotokset Wikiin

• Tutustua tutkimusaluksen toimintaan ja nauttia syksyisestä Saimaasta


Ilmoittaudu Anulle p 0444175210 tai sähköpostitse anu.liljestrom (a)sulkava.fi viimeistään ma 20.9. Lähtijöiden määrän ja tarpeen mukaan suunnitellaan yhteistä paluukuljetusta Savonlinnasta.Aamupäivällä kunnan kaikki 7-luokkalaiset tekevät tutkimusmatkan Muikku-aluksella  välillä Pihlajalahti-Sulkava, paluumatka Sulkavalta Savonlinnaan alkaa klo 15, jolloin yleisöllä on mahdollisuus tulla nauttimaan syksyisestä Saimaasta Muikku-aluksella. Kamereroita ja kiikareita kannattaa ottaa mukaan. Muikku on Suomen ympäristökeskuksen hallinnassa oleva tutkimusalus, jota käytetään Saimaan ja muun Vuoksen vesistön lisäksi myös Itämeren rannikkovesien tutkimuksissa. Tutkimusalus Muikulla on nykyaikainen ja monipuolinen tutkimus- ja näytteenottolaitteisto sekä ammattitaitoinen miehistö. Muikku tarjoaa toimivan ympäristön tehokkaaseen tutkimus- ja koulutustoimintaan. http://www.uef.fi/eti/muikku


Sulkavan kunnan Mobiilipaikkatietowiki ja lähiympäristö – hanke toteutuu tämän syksyn aikana käytännön tasolla tehokkaasti. Eriasteiden koululaisryhmät ovat aktiivisesti mukana kulttuuri- ja luototiedon tuottamisessa. Paikka- ja perinnetietoa tuotetaan mm. kotiseuturuokaprojektissa, tutkimusalus Muikulla vesistöjä tutkien, Sulkavan geologisista ilmiöistä geologin opastuksella, Lohikosken myllyn ympäristöstä ja Kuhakoskesta. Syksyn aikana on tarkoitus aktivoida myös aikuisväestöä tuottamaan tietoa wikiympäristöön.

Paikkatiedon tekeminen alkaa wikisivun otsikolla ja kohteen paikan merkitsemisellä karttaan. Sisältö kehittyy sosiaalisen median idealla vähitellen täydentyen kaikkien kiinnostuneiden kesken.