Ero sivun ”Kuhakosken silta” versioiden välillä

Kohteesta Rajupusuwiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Rivi 23: Rivi 23:
 
== Sillan osat:  ==
 
== Sillan osat:  ==
  
[[Image:Sillan_rakenne.jpg|frame|left]][[Image:Kuhakosken_silta_2.jpg|frame|right]]<br>
+
[[Image:Sillan rakenne.jpg|frame|left]][[Image:Kuhakosken silta 2.jpg|frame|right]]Suomessa sillaksi määritellään rakenne jonka peräkkäisten tykkien vapaa väli on vähintään kaksi metriä. Tätä pienemmät luokitellaan rummuiksi. <br>

Versio 11. lokakuuta 2010 kello 09.30

Miksi silta on rakennettu? Millainen on sillan rakenne? Milloin silta on rakennettu? Kuin paljon silta kestää painoa?

Kuhakosken silta3.jpg

Sillan historia

Kuhakosken yli johtaa vanha puinen hirsiarkkusilta.Kuhakosken silta on ollut paikallaan kauan aikaa. Välillä siltaa on kunnostettu. 1920-luvulla Partalantie hyväksyttiin valtion tieksi. Ennen kuin valtio otti tien vastuulleen se oli saatettava siedettävään kuntoon, mikä alkavan autoliikenteen vuoksi vaati myös Kuhakosken sillan kiireellistä korjausta.

Kyläläiset kunnostivat koskea

Kuhakosken myllyn talkoot.jpgKuhakosken myllyn talkoot2.jpg

Kuhakosken nykyinen silta on rakennettu 1972. Sillan rakensivat mikkeliläiset pioneerit. Siihen aikaan (1970-luvulla), kun Kuhakoskella oli vielä pato, mutta mylly oli jo lopettanut toimintansa pato räjytettiin. Pioneerit räjäyttivät padon, koska pelättiin, että jäät vievät sillan mennessään. Uhka oli suuri, koska padon vuoksi vesi oli niin korkealla. Kuhakosken kyläläiset yrittivät kunnostaa koskea räjäytyksen jälkeen. Räjäytys aiheutti vedenpinnankorkeuden laskemisen. Kyläläiset yrittivät kunnostaa koskea kesällä 1972 niin, että vedenpinta olisi noussut hieman korkeammalle. Tässä yrityksessä kuitenkin epäonnistuttiin, koska virta vei mennessään aikaan saadut rakenteet. Silta on peruskorjattu vuonna 2004.


Sillan rakenne

Kuhakosken yli johtaa vanha puinen hirsiarkkusilta.


Sillan osat:

Sillan rakenne.jpg
Kuhakosken silta 2.jpg
Suomessa sillaksi määritellään rakenne jonka peräkkäisten tykkien vapaa väli on vähintään kaksi metriä. Tätä pienemmät luokitellaan rummuiksi.