Muikkuretken tiedote

Kohteesta Rajupusuwiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

SEISKALUOKKIEN TUTKIMUSMATKA MUIKKU-ALUKSELLA

Keskiviikkona 22.9. 7a ja 7b lähtevät retkelle Saimaalle. Toteutamme tutkimusmatkan oikealla Saimaan tutkimusaluksella Muikulla. Ruokailu poikkeuksellisesti 10.20 aikaan, eli 2. oppitunnin aikana. Lähtö retkelle klo 10.40 yläkoulun edestä linja-autolla Pihlajalahteen, josta nousemme Muikku-alukselle. Paluu Sulkavan satamaan klo n. 14.50, joista oppilaat ennättävät koulukyyteihin. Ekologian tutkimusinstituution tutkija Paula Kankaalan ja laivan muun henkilökunnan kanssa pääsemme tekemään oikeita tutkimuksia Pihlajaveden, Vekaran ja Alanteen vesistöistä. Tutkimustulokset liitetään www.rajupusuwiki.fi ympäristöön paikkatiedoksi kaikkien nähtäväksi ja niitä työstetään retken jälkeen koulussa. Retki on koulun lukuvuosisuunnitelman mukaista toimintaa, mutta liittyy myös Sulkavan kunnan hallinnoimaan Mobiilipaikkatietowiki ja lähiympäristö hankkeeseen (huom, muista palauttaa julkaisuun liittyvä kysely opettajalle).


Tärkeää muistettavaa:

• Aikataulut sitovia, älä myöhästy lähdöstä ja ruokailusta!

• Syö hyvin ruokailussa, loppupäivä on pitkä.

• Varaa lämpimät sään mukaiset vaatteet, retki toteutuu myös sadesäällä ja silloin on hyvä olla sadevaatetta mukana. Syksyisellä Saimaalla on kylmä, vaikka keli olisikin aurinkoinen.

• Toteuttakaa pienryhmissä tutkimukset huolella, tutkimustulokset ja niiden tulkinta on tärkeää. Varaa mukaan muistiinpanovälineitä. Tutkimuksen toteuttamiseen liittyvät paperit ja välineet jaetaan laivassa.

• Jos sinulla on lupa ottaa oma digitaalikamera mukaan, voit ottaa valokuvia kohteista ja tutkimuksen suorittamisesta ja tuloksista, joita voidaan jatkossa hyödyntää. Jos kuvassa on joku toinen henkilö, muista kysyä kuvattavalta lupa kuvaamiseen. Muista tuoda kamera ja purkupiuhat mukaan seuraaville biologian tunneille tai pura kuvat jo valmiiksi levylle, muistitikulle tai esim. omaan nettialbumiin. Voit myös käyttää hankkeen Googlen Picassa-albumia – käyttäjätunnus rajupusuwiki@gmail.com, salasana mobiiliwiki.

• Huom! Oma kamera omalla vastuulla ja vain omistajan käytössä.

• Kyselkää rohkeasti asiantuntijoilta mieleen tulevia kysymyksiä tutkimuksiin ja Saimaaseen liittyen.

• Käytössä on mobiiliteknologiaa, jotka kestävät normaalia käyttöä. Teknologiaa käytettään siis huolellisesti ja asiallisesti.

• LAIVALLA ON NOUDATETTAVA LAIVAN LIIKKUMISSÄÄNTÖJÄ JA OLTAVA ERITYISEN VAROVAINEN

Jos retkestä on jotakin kysyttävää, ota yhteyttä Hankkeen projektivastaava Anu Liljeström p.0444175210 anu.liljestrom (a)sulkava.fi

Koulun puolesta Sirkku Lajunen p. 0504129131, sirkku.lajunen(a)sulkava.fi